Brusse-les, Pádua, Orleans, Amsterdam, París...i ara, Luxemburg!

Posted: dijous, 18 de juny del 2009 by Xavi in Etiquetas:
0

Primer va ser a Brusse-les, al 1991 (on la colla va ficar el mocador casteller al Manneken Pis)...després, en 1995 sortim dues vegades fora de les nostres frontres a actuar: a Pádua (Itália) i a Orleans (la ciutat de Joana d'Arc)...un parell d'anys després, Amsterdam veia com els castellers de la Jove de Tarragona col·laboraven amb l'artista Alicia Framis en una perfomance en un concurs artístic (que per cert, vam guanyar), enlairant un 4/7 amb l'agulla sense camises, sense gralles...i el darrer, al 2000 a París...

I enguany, toca a Luxemburg!. Nou anys després, ens anem de viatge a l'estranger, un viatge que ha coincidit amb el 30é aniversari de la colla i, ens anem al Aplec de la Sardana que se celebra en dit país.

Luxemburg...una mica de informació: Suposo, que haurà algú interessat a fer un poc el guiri (depenent del temps que tinguem lliure). A veure..Luxemburg és un país d'origen medieval. Des de principis de l'Edat Mitjana es va erigir com un centre de finances i mercat internacional i un punt estratègic militar destacat (te nombroses fortificacions i muralles). Se li considera país independent de ple dret des de 1867.

A Luxemburg es coneguda també com la "Ville dels Ponts", per la gran quantitat de ponts i viaductes que travessen per la ciutat (al voltant de 115), unint barris i carrers, aixi com fa de nexe entre la part antiga i la part moderna de la ciutat. També li diuen "el Cor Verd d'Europa" per estar envoltada de frondosos boscos. Com a principals monumets, tenim la catedral de la Mare de Déu de Luxemburg, les fortificacions de l'edat mitjana, el Gran Palau del Ducat, i la plaça d'Armes, entre d'altres. Per concloure aquet petita introducció al nostre viatge, dir que Luxemburg és ciutat Patrimoni de la Humanitat grácies a la declaració que va fer la UNESCO en 1994 vers els séus barris antics i fortalesses.

Poc a poc, aniré ficant més informació sobre Luxemburg...en principi, el destí del nostre viatge casteller sembla bonic i interessant.

0 comentarios: