Luxemburg: qué podem veure entre castells i castells?

Posted: divendres, 26 de juny del 2009 by Xavi in Etiquetas:
0

Sovint, quan viatges a una ciutat que no coneixes per referéncias pròximes (un amic que hagi estat en ella, algun documental de friki viatgers d'aquells que posen en La 2 per fer la migdiada) i vas a estar poc temps en ella perquè tens un compromís (diguem-ne així) sempre busques una mica de temps d'oci, una estona, per desconnectar, passejar o simplement prendre algo.

Després del post que vaig escriure fa uns dias sobre la situació de Luxemburg a Europa, la seva história, monuments, etcètera, avui parlarè una mica sobre lo més destacat (segons he pogut buscar i informar-me) que es pot visitar de la ciutat.

* Patejarse la part Antiga: Si tenim ganes de passejar, es pot estirar les cames per el Vall de la Petrusse o per la part baixa de la ciutat. També, es podríen visitar les Casamates, que, per el que he entès son unes túnels defensius medievals, que servíen com refugi a la població de la ciutat durant els setges als que es va veure somesa Luxemburg a la Edat Mitjana.

* Visitar el Palau Ducal: Es la residéncia oficial de la failia reial desde l'any 1890. La part més antiga d'aquet palau va ser el primer ajuntament que va tindre aquesta petita ciutat, a mitjans del segle XVI. Molt a prop, la Catedral de Notre-Damme.

* Museus: Luxemburg té dos importants museus de prestigi internacional: el Museu Nacional d'História i Art, i el Museu de la Villa. Al primer podrem trobar una colecció de pintura i escultura, tant antigua com moderna, així com un restos arqueológics. El segón té un carácter etnográfic i divulgatiu, que mostra la história de la ciutat desde els séus orígens.

* Ardenes: A una hora en tren del centre de la ciutat, si tenim forçes i no és massa tard, podem gaudir de un bosc plé de muntanyes, cascades i castells (de pedra, no humans!). Els dos municipis principals de la zona, Wiltz i Vianden, son plens d'albergs i refugis que están gairebé plens tot l'any de viatjers de tot el món.

* Nord de Luxemburg: La ciutat de Echternach és un petit nuci urbá on abunden les oportunitats de fer activitats a les Ardenes, així com també practicar esports d'aventura.

Sé que ni de bon lluny visitarem ni la meitat de llocs que he dit, pero "en la variedad están los gustos". Amés...sempre tindrem un motiu per tornar si ens agrada, oi?

0 comentarios: